Mensen kijken op verschillende manieren naar hun werkgeluk, daarin zijn bepaalde onderwerpen belangrijk. Een intake bij Building For Jobz gaat in op drie hoofdthema’s te weten werk & prive, werkplezier en persoonlijke groei. Een korte uitleg hoe Arne hier naar kijkt.

Het begrip ‘intakegesprek’ kent per arbeidsbemiddelaar een andere invulling. Wij vinden dat het belangrijkste moment, we ontmoeten en ontdekken de persoon achter het CV of de motivatie. De kennismaking is open, tenslotte heeft de kandidaat ook alle recht om te achterhalen wie er aan tafel zit en hoe deze met hem wil om gaan. Bij ons is dat helder, we zetten de persoon en zijn insteek centraal. Tenslotte zal een goed functionerende medewerker ook weer afstralen op onze dienstverlening.

We praten tijdens zo’n intake over de prive/ werk balans, dus ook over hoe je je werk doet, en wat voor jou prettig is. Als de conclusie is dat thuis concentreren beter gaat en op kantoor wordt als netwerk gezien, dan nemen we dat mee in de combinatie met werkgever en vacatures. Want mensen ervaren dan minder stress en dat komt uiteindelijk de effectiviteit ten goede.

Mijn zakelijk succes is afhanke­lijk van hoe goed de medewer­kers zijn én hoe goed ze in hun vel zitten

Arne Verkroost, eigenaar Building For JobZ

Daarnaast willen werknemers inhoudelijke uitdaging dan wel afwisseling. ,,Veel mensen houden van een uitdagende baan, en van betrokkenheid. Ze willen hun kennis kunnen inzetten en we weten dat medewerkers meer werkplezier ervaren als ze direct vanaf het begin aangehaakt zijn. Dan voelen ze zich serieus genomen en hoeven ze niet alleen de plannen uit te voeren.’’ 

Tot slot is er nog de persoonlijke ontwikkeling. ,,Werknemers willen ook doorgroeien en zich verder ontwikkelen. Vaak ervaren mensen meer werkplezier als ze iets hebben om naar toe te werken’’, legt aldus Arne uit. een goede combinatie maakt dat een werknemer werkgeluk ervaart. En dit is goed voor de medewerker, en ook voor het bedrijf. 

Wil jij werkgeluk ervaren en acteer je in het niet primaire werkgebied zoals facilitair, bouw, milieu, communicatie of inkoop? Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.