Iedere werkgever is op zoek naar de perfecte kandidaat. Eentje die alles vanaf dag 1 snapt, die 5 dagen per week geen 9 tot 5 mentaliteit laat zien en die bovendien communicatief heel vaardig is. Ondertussen weten we ook dat die kandidaat niet beschikbaar is en dat we op zoek moeten naar iemand die het talent heeft om dat wel te gaan kunnen in de toekomst.

Stap 1 – Mensgerichte intake

Building For Jobz heeft zich de afgelopen jaren gericht op dergelijke trajecten. Een goede kandidaat die gemotiveerd verder wil groeien in zijn vak, dát zijn voor ons de pareltjes om te begeleiden. In het intake gesprek halen we de persoonlijke ontwikkel doelen op een rij. Vervolgens stellen we met de kandidaat vast wat voor hem of haar belangrijke arbeidsvoorwaarden zijn, werktijden, reistijden, opleiding, salaris, et cetera.

Stap 2 – Vacatures opdrachtgevers

Pas één stap later gaan we kijken wat onze opdrachtgevers aan vacante functies hebben. We matchen cultuur, arbeidsvoorwaarden, ervaring en andere belangrijke facetten. Vanuit deze match bespreken we op en transparant met opdrachtgevers en kandidaten onze gedachte. Als dit aansluit op elkaar gaan we naar de volgende stap, de kennismaking.

Stap 3 – Kennismaking

Tijdens de kennismaking is er ruimte voor alle partijen om te onderzoeken of er voldoende aanknopingspunten zijn. De consultant van BFJ is hier bij betrokken en laat ook de ruimte om het gesprek tussen de betrokkenen lekker te laten gaan. Ook eventuele collega’s kunnen bij het gesprek aanwezig zijn.

Stap 4 – Coachingstraject

Als de lampen op groen blijven na de kennismaking dan maakt de consultant van BFJ een verslag met ook direct een coachingsvoorstel. Periodieke begeleiding, opleiding en overleg staan hierin centraal opdat de ontwikkeling van de kandidaat aansluit bij de verwachting. Dit is daarbij ook in tijd, meestal 1 jaar, uitgezet waarmee de doelen ook concreet worden.

Wil je meer weten over een dergelijk traject en wat dit voor jou of voor je organisatie kan betekenen, laat dan je gegevens hier achter en we zullen zo snel mogelijk met jou in contact treden.

Arne Verkroost