Praktisch als dat wij zijn, was het gisteren tijd voor ons kerstdiner. Ruim voordat de agenda’s volstromen met feestjes, kerstborrels en optredens van kinderen op school. Of misschien wel voordat onze eigen werkagenda volstroomt, want gek genoeg proppen we de decembermaand altijd vol alsof de wereld stilstaat vanaf 25 december.

Maandagavond was het ook even tijd om stil te staan bij Building For JobZ in 2022. Begin van het jaar zijn we gestart met Arne, Eva en ondergetekende. In de gedachte dat we ons zouden gaan focussen op detacheren en recruitment. Echter ontdekten we al snel dat kandidaten momenteel anders in de wedstrijd zitten. Men wil niet een deta maar een vaste verbinding met een bedrijf of op z’n minst het uitzicht op een vast contract.

Daar hebben we op dat moment actief op ingespeeld en het zo georganiseerd dat we medewerkers aan ons konden verbinden, we werden werkgever en we maakten keuzes om inzet op projectmatige wijze mogelijk te maken. Rick, Jean Jacques en Susanne zijn daar de voorbeelden van.

En bij de opdrachtgevers werkte dit ook door, we gingen naast handjes, ook kennis inbrengen. Waar Gerben eerst gedetacheerd werd, is hij vanaf de zomer in dienst gekomen en zijn de werkzaamheden veranderd van werkvoorbereiding naar procesoptimalisatie in samenwerking met Erik en Eduard, die we als zzp’ers in het project hebben betrokken.

We ontdekten ook dat onze insteek met kandidaten klopt; we willen dat het individu centraal staat en dat we praten over de persoonlijke ontwikkeling in relatie met een mogelijke plaatsing bij één van onze opdrachtgevers. De veelal telefonische benadering, het doorvragen op motivatie en persoonlijke omstandigheden maken de klik met hen compleet. En ook daar hebben we een vervolgstap in gezet, met de komst van Bianca gaan we het recruitment en de marketing meer samenbrengen en dan wel op onze (eigen) wijze. Één van onze goede voornemens voor 2023 is dan ook dat we meer kandidaten en opdrachtgevers willen bereiken, want leuk werk hebben of leuk werk krijgen, dat gunnen we iedereen!

Nieuw aan tafel was Remco, sinds kort als projectleider in dienst. Van de uitvoerende installatie technische kant, nu vanuit de gebouweigenaar actief om projecten voor te bereiden en uit te laten voeren, een voorbeeld van persoonlijke ontwikkeling in samenwerking met klant en medewerker.

Ook voor het eerst erbij is Joshua, als tekenaar actief en “in opleiding” als arbeidsbemiddelaar. Samen met Arne ontwikkelt hij onze dienstverlening rondom kandidaten die actief zijn als werkvoorbereider, tekenaar en toezichthouder.

En dan kerst en haar (kerstpakket) tradities, gaan we die kopiëren of creëren? Een beetje van beiden dus. En zo hebben we het kerstpakket uniek gemaakt. We hebben de verbinding gemaakt met onze vraaggerichtheid en het maatwerk. Dus één ieder van de eerder genoemde namen komt in de producten van het pakket terug. Een linkje met woonplaats, een hobby of persoonlijke voorkeur, we hebben met liefde het doosje samengesteld en ingepakt!

Voor de komende periode wensen we jullie mooie feestdagen toe, gezellig eten, mooie geschenken en herinneringen maken samen. En dan 2023, goede voornemens en ja we leggen de lat hoog maar het voordeel daarvan is dat je er makkelijk onderdoor kunt!

Rest ons om iedereen goede feestdagen te wensen en natuurlijk al het goeds voor 2023!

Groet, ook namens Arne, Peter